Sneller bouwen en geld besparen

Gemeenten kunnen voortaan veel sneller bouwen en daarbij ook veel geld besparen. Dat is de basis van de handreiking 'Snelheid, overzicht en transparantie - 3 stappen voor een snellere uitvoering van projecten'.

Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland, kreeg gisteren het eerste exemplaar uit handen van Annemarie Jorritsma, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Voor grote gemeentelijke projecten zoals de herontwikkeling van stationsgebieden, grote woningbouwprojecten, renovatie van bedrijfsterreinen en grootschalige stadsvernieuwing moeten talrijke procedures worden doorlopen. Dat maakt het een complexe aangelegenheid. Daarom is op initiatief van de VNG een onderdeel aan de Crisis- en herstelwet toegevoegd dat een versnelde uitvoering mogelijk maakt van zogenaamde lokale projecten met nationale betekenis.

Alle aspecten
Het stappenplan is bedoeld voor opdrachtgevers, projectmanagers, projectleiders, beleidsmedewerkers en juristen die werken aan complexe lokale ruimtelijke projecten en geeft inzicht in alle aspecten die van belang zijn om een ruimtelijk project efficiënt en effectief te realiseren.

De praktische handreiking is vooral ontwikkeld voor projecten uit de Crisis- en herstelwet, maar ook is de werkwijze bruikbaar bij andere complexe projecten.

De handreiking is ontwikkeld door de VNG in samenwerking met Boekel De Nerée, Procap en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Meer informatie: VNG

Deel dit artikel

permalink