Tegellijm met DUBOKEUR

Forbo Eurocol is erin geslaagd de eerste tegellijm op de markt te brengen met een DUBOKEUR-certificaat.

Uit het onderzoek dat vooraf gaat aan de certificering is de vernieuwde tegellijm 682 Majolicol beoordeeld als een van de beste dubokeuzes voor het bevestigen van wandtegels. Voor Forbo Eurocol de eerste stap om een bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van duurzaam bouwen in Nederland.

Het DUBOKEUR laat Forbo Eurocol zien dat 682 Majolicol tot de meest milieuvriendelijke producten behoort. Deze tegellijm is volgens de methode van de Levenscyclusanalyse (LCA) beoordeeld op basis van 17 milieucriteria, variërend van broeikaseffect tot kans op calamiteiten. Deze milieucriteria worden beoordeeld over de gehele levensduur, van productiefase tot afvalverwerking. Hierdoor hebben afnemers de zekerheid dat de beoordeelde producten het milieu zo min mogelijk aantasten.

Forbo Eurocol heeft zich als doel gesteld een compleet assortiment te ontwikkelen met duurzame producten. De kant-en-klare wandtegellijm 682 Majolicol is de eerste stap die op korte termijn zeker een vervolg zal hebben met de ontwikkeling van een cementgebonden product. Nieuwe technieken maken het mogelijk om met 30% gerecycled materiaal lijmen te ontwikkelen die voor alle denkbare toepassingen geschikt zijn. Forbo Eurocol verwacht dan ook haar assortiment van duurzame producten snel verder uit te kunnen breiden.

Meer informatie: Eurocol

Deel dit artikel

permalink