Miljoenenopdracht voor Colt International

In december heeft Colt International de opdracht gekregen voor het leveren en monteren van het complete glasdak inclusief het rook- en warmteafvoer systeem van de nieuwe Openbaarvervoer Terminal in Den Haag (OVT Den Haag).

Den Haag Centraal krijgt met de OV Terminal een compleet nieuw stationsgebouw waar al het openbaar vervoer bij elkaar komt. Het station krijgt een glazen overkapping. Het transparante dak, met geïntegreerde brandventilatie-eenheden, wordt door Colt International in 2012 geleverd.

De montage zal in circa drie maanden tijd, voornamelijk 's nacht,  plaatsvinden. De totale oppervlakte van het dak bedraagt ca. 11.000 m2. Colt International levert voor deze specifieke toepassing een op maat gesneden systeem. De totale waarde van deze opdracht is 10 miljoen Euro en daarmee is het de grootste order in de geschiedenis van het bedrijf.

"De strategie van de Colt groep heeft de afgelopen jaren geleid tot een sterke groei in omzet en een wereldwijde presentie. De kennis van deze specifieke constructies, de uitstekende referenties en de financieel solide positie van het bedrijf, waren reden voor Strukton Bouw uit Utrecht om in dit project voor Colt International te kiezen." aldus de heer William Janssen, Algemeen Directeur van Colt International.

Deel dit artikel

permalink