Greenbuild Selection

7 februari 2011 - 12 februari 2011

De Greenbuild Selection vormt de 'groene' draad op de aankomende Internationale BouwBeurs.

Project manager Martijn Carlier vindt dat duurzaamheid en de bouw hand in hand moeten gaan. "Vanuit de bouw zijn steeds meer initiatieven die het behalen van de duurzame doelstellingen dichterbij brengen. Door de extra aandacht die tijdens de beurs aan dit onderwerp wordt gegeven, krijgen bezoekers te zien welke ontwikkelingen zijn op dit gebied."

Greenbuild Selection
De Greenbuild Selection wijst bezoekers de weg naar duurzame bouwproducten binnen het totale productaanbod op de beurs. Vooraf vindt men op een speciale website alle groene, duurzame initiatieven van de exposanten van de BouwBeurs. In de catalogus die uitgereikt wordt tijdens beurs wordt volop aandacht besteed aan deze exposanten. In de 'Experts' Choice' worden bijzondere exposanten uitgelicht die extra aandacht verdienen vanwege hun duurzame bijdrage. Dit overzicht is samengesteld door een panel van duurzaamheidsexperts.

Greenbuild Innovator Square
Veel bedrijven binnen de bouwketen ontwikkelen grensverleggende groene initiatieven. Deze innovaties hebben een eigen paviljoen op de beurs genaamd het Greenbuild Innovator Square. Project manager Martijn Carlier: "De bezoeker vindt hier uitsluitend jonge innovatiegerichte ondernemers met duurzame producten. Vooral kleine start-ups krijgen hier de ruimte om hun producten en ideeën te presenteren. Het Greenbuild Innovator Square wordt het bruisende groene hart van de Internationale BouwBeurs."

Greenbuild Congress
Het eerste Greenbuild Congress was dit voorjaar in Ahoy' met 500 bezoekers een schot in de roos. Op de Internationale BouwBeurs krijgt dit succes een vervolg. Een speciaal duurzaam congres voor aannemers, overheden, opdrachtgevers en architecten. Alles over duurzame nieuwbouw, duurzaam renoveren en energiebesparing. Het Greenbuild Congress vindt plaats op dinsdag 8 februari in de Congreszaal Irene. De organisatie van dit congres is in samenwerking met www.duurzaamgebouwd.nl.

Solar@Bouwbeurs Paviljoen
De ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie voltrekken zich in een hoog tempo. Voldoende reden voor de BouwBeurs om aanbieders van deze technologie samen te brengen op het Solar@BouwBeurs Paviljoen. Speciaal voor bezoekers die op zoek zijn naar oplossingen voor duurzame energie en energiebesparing.

Over de Internationale BouwBeurs
De Internationale BouwBeurs - van 7 tot en met 12 februari 2011 in Jaarbeurs Utrecht - is de belangrijkste beurs voor de gehele bouwbranche. Motto is deze editie 'Bouwen doen we samen'. Aan de beurs is een uitgebreid activiteitenprogramma gekoppeld.

Voor meer informatie kijk op BouwBeurs  

Deel dit artikel

permalink