Prijswinnaars Houtprijs 2010 

De prijswinnaars van de Houtprijs 2010 zijn bekend.

 In de categorie 'architectuur' heeft de jury Houtarchitectuurprijs 2010 de eerste prijs toegekend aan: 'Houten berging' van Ingenieursbureau Boorsma BV te Drachten.

In de categorie 'innovatie' viel deze eer te beurt aan: 'Vorm, verbindingstechnieken en houtmodificatie verkeersbrug bij Sneek' van Onix Achterbosch Kunstwerken (OAK) te Leeuwarden.

De Houtpublieksprijs is gewonnen door Van Rooijen Architecten bna met hun inzending 'Bijgebouw Blom te Vleuten'. De 1e prijswinnaars ontvingen de Houtprijs bokaal (De Krul) uit handen van de juryvoorzitters. De publieksprijswinnaar ontving de Publieksprijs bokaal uit handen van de heer H.J. ten Bouwhuis (voorzitter Sectie Bestuur Centrum Hout).

De Houtprijs is in 1999 in het leven geroepen om esthetisch, innovatief en duurzaam houtgebruik te belonen. De prijs wordt om de 2 jaar uitgereikt en kent twee categorieën: Architectuur en Innovatie. Dit jaar aangevuld met de Publieksprijs. Met de in totaal 97 inzendingen die initiatiefnemer Centrum Hout dit jaar ontving evenaarde het zelfs het aantal van de Houtprijs 2008 (95), en wel 89 inzendingen voor de Houtarchitectuurprijs en 8 voor de Houtinnovatieprijs.

Op www.houtprijs2010.nl  worden de inschrijvingen voor de Houtprijs uitgebreid voor het voetlicht gehaald en zijn de volledige juryrapporten in te zien.

Foto: Winnaar van de publieksprijs Van Rooijen Architecten bna uit De Meern.

Deel dit artikel

permalink