Ontmoetingsmarkt duurzaam wonen

Gebouw F, centrum voor architectuur, stedenbouw en landschap in Breda, gaat een Ontmoetingsmarkt Duurzaam Wonen organiseren voor particulieren die (samen met andere gelijkgestemden) een eigen huis willen bouwen.

De  Ontmoetingsmarkt gaat op zaterdag 27 november a.s. van 14.00u-17.00u plaatsvinden in het Centrum voor Beeldcultuur aan de Reigerstraat 16 in Breda. De toegang is gratis.

CPO 
De voordelen van bouwen als collectief zijn talrijk. Bijvoorbeeld: bouwen tegen kostprijs (zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar) en een maximale inbreng van eigen ideeën voor toekomstige bewoners.

Juist omdat het particulier opdrachtgeverschap betreft, hebben deze collectieven meer vrijheid om te bepalen aan welke voorwaarden hun woning moet voldoen. Daardoor liggen er  kansen om een interessante mix van duurzame of ecologische oplossingen toe te passen die beantwoordt aan een breed gamma van individuele doelstellingen, van puur economisch tot ideëel.

Ontmoetingsmarkt
Om die reden wil Gebouw F een Ontmoetingsmarkt Duurzaam Wonen opzetten met de bedoeling dat er informatie en kennis uitgewisseld kan worden over duurzame en/of ecologische woonvormen die nu door een steeds grotere groep als wenselijk en noodzakelijk gezien worden.

In dit onderwerp geïnteresseerde bezoekers kunnen beleidsmakers, adviseurs, ontwerpers, uitvoerders en leveranciers van duurzame materialen ontmoeten, om informatie in te winnen, interesse voor hun project te genereren, mogelijke samenwerkingen te initiëren en informeel contact te leggen met bestuurders.

Daarom zijn er op de Ontmoetingsmarkt stands waar informatie over duurzame bouwmaterialen en duurzame bouwmethodes te vinden zijn. En om u meer informatie over Collectief Particulier Opdrachtgeverschap te geven is Droomwonen Breda, een initiatief van Menno de Lange en SOAB adviseurs, aanwezig op de Ontmoetingsmarkt.

Ook de gemeente Breda is vertegenwoordigd op de markt om u informatie te geven over beschikbare kavels en subsidies. En natuurlijk zijn er ook verschillende architectenbureaus vertegenwoordigd die hun duurzaam gebouwde projecten aan de bezoekers willen laten zien en bezoekers willen informeren over het ontwerpen van een eigen huis.

Tijdens de Ontmoetingsmarkt worden er een lezing en korte presentaties gehouden door Irma Dekker van de gemeente Breda,  Arjan Karssenberg van KWSA architecten, Marco Zaccara van 2012 architecten en Ad Vlems van Ecodorp Brabant.

Meer informatie:  www.gebouwf.nl.

 

Deel dit artikel

permalink