Tinga Deuren & Ramen kiest voor FSC Partnerschap

 Tinga Deuren & Ramen heeft een Partnerovereenkomst met FSC Nederland ondertekend. Hierdoor legt het bedrijf vast dat ze de visie en missie van FSC Nederland ondersteunen en zich zo inzetten voor bescherming van bossen wereldwijd.

21 bedrijven uit de houtverwerkende industrie hebben inmiddels een dergelijke overeenkomst met FSC Nederland afgesloten. Marcel van der Vaart, commercieel manager van Tinga, is erg verheugd over de overeenkomst. "Wij leveren graag een bijdrage in het stimuleren van het gebruik van duurzaam gewonnen hout. De Partnerovereenkomst met FSC onderschrijft deze intentie."

Tinga is sinds 2002 reeds FSC-gecertificeerd. Mede dankzij deze certificering verwierf Tinga haar grootste order ooit. Namelijk 955 voordeuren voor de Amsterdamse woningcorporatie Ymere. Harde eis van de opdrachtgever was dat er 100% FSC gecertificeerd hout moest worden toegepast.

"Duurzaamheid is bij klanten van Tinga inmiddels een begrip," aldus Bart van der Linden, directeur van FSC Nederland. "Het is dan ook bijna vanzelfsprekend dat Tinga partner wordt van FSC Nederland. Op deze manier wordt ze namelijk onderdeel van een groot netwerk dat onder andere bestaat uit opdrachtgevers als gemeenten en woningcorporatie en profileert het bedrijf zich als duurzame en verantwoorde onderneming."

Deel dit artikel

permalink