Berend Aanraad verlaat het ICSE

Na een periode van ruim twee jaar opbouw en realisatie heeft Berend Aanraad in zijn netwerk bekend gemaakt te stoppen met zijn functie als bestuurder en als directeur van het duurzaamheidscentrum ICSE in Eindhoven. Zijn functie als bestuurder en  directeur heeft hij met onmiddellijke ingang opgezegd, per 1-09-2010.

Aanraad is de belangrijkste initiatiefnemer en drijvende kracht geweest in de opbouw van het ICSE. Verschil van mening ten aanzien van het beleid en zakelijke aanpak heeft er toe geleid dat hij zijn functies per direct beëindigd heeft.

Zinkend schip?
Of dit nu een signaal is van een 'zinkend schip' of het achterlaten van een bloeiende weide na een periode van zaaien is nu nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat een dergelijk signaal in een periode van terughoudendheid en financiële malaise, de positie en het toekomstperspectief van het centrum niet ten goede komt. 

Typerend is wel dat het opzetten en exploiteren van dergelijke duurzaamheidscentra nog teveel geschiedt door de 'zielsverwanten' en 'bevlogenen' , en niet door geroutineerde mensen met een zakelijke financiële inslag. Dit zou ook wel eens de verklaring kunnen zijn voor de huidige problemen bij het ICSE. Berend Aanraad geeft in ieder geval een duidelijk signaal af met zijn vertrek als bestuurder en directeur.

Hij gaat verder met het uitbouwen van de Stichting Onderneem Duurzaam.

 

Deel dit artikel

permalink