Stichting Warmtepompen en Smart Hybrid Foundation gaan fuseren

Stichting Warmtepompen en Smart Hybrid Foundation hebben besloten om aan het einde van dit jaar te gaan samenwerken in een nieuwe brancheorganisatie voor warmtepompen in woningbouw en utiliteit.

Deze bundeling van krachten is belangrijk om de communicatie naar de doelgroepen over de kans voor warmtepompen zo helder mogelijk te laten zijn en om de belangen van de warmtepompindustrie zo goed mogelijk te behartigen. Daarnaast heeft de overheid de wens uitgesproken om één gesprekspartner te hebben vanuit de warmtepompbranche en kan vanuit één organisatie veel effectiever geparticipeerd worden in de ontwikkeling van wet- en regelgeving in Nederland en EU.

De besturen van beide organisaties zijn afgelopen maanden met elkaar in gesprek gegaan om de mogelijkheden van samenwerking te onderzoeken. Deze gesprekken hebben geresulteerd in het besluit om te komen tot één organisatie waarin de warmtepompenbranche zo breed mogelijk is vertegenwoordigd.

Toenemende belangstelling
De wens voor samenwerking is ook tot stand gekomen naar aanleiding van de toenemende belangstelling voor warmtepompen. De noodzaak om in de gebouwde omgeving tot meer energie- en CO2-reductie te komen, is geen vraag meer maar een feit.

Bij bouwprojecten in zowel bestaande bouw als nieuwbouw worden in toenemende mate maatregelen genomen om energievraag en energiegebruik te beperken. Warmtepompen zijn de systemen waarmee tegelijkertijd het comfort wordt geoptimaliseerd en het energiegebruik wordt geminimaliseerd. Daar willen de organisaties nu op inhaken.

Deel dit artikel

permalink