Cursus passiefhuis

In juni heeft de SBR twee cursussen over het passiefhuis op het programma staan: een voor nieuwbouw en een voor renovatie.

Een Passiefhuis is een comfortabele woning met een zeer laag energiegebruik (maximaal 15 kWh/m² gebruiksoppervlak voor ruimteverwarming). Alleen als totaal concept, met geïntegreerde bouwkundige en installatietechnische maatregelen, kan deze waarde gehaald worden.

8 juni 2010 Energiezuinig Bouwen, Passiefhuis Nieuwbouw
De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) gaat omlaag en steeds meer gemeenten willen binnen enkele jaren energieneutraal bouwen. U kunt anticiperen op deze ontwikkelingen, door bij het geven van uw opdracht, bij het ontwerpen, bij het bouwen, bij het geven van advies of bij het produceren van materialen uit te gaan van Passiefhuis.

Woningen die op basis van dit concept zijn gebouwd, voldoen nu al aan de eisen die over een paar jaar gangbaar zijn. De EPC is ongeveer 0,4. Dit wordt ondermeer gerealiseerd door een gevel met een zeer hoge isolatiewaarde en een zeer goede luchtdichting. In deze cursus, die is gericht op nieuw te bouwen woningen, komt u alles te weten over Passiefhuis. De nadruk ligt op het bouwtechnisch ontwerpen van de buitenschil.

Meer informatie en aanmelden


16 juni 2010 Energiezuinig bouwen, Passiefhuis Renovatie
Wilt u zo energiezuinig mogelijk renoveren? Dan is een goed bouwfysisch advies van nog veel groter belang dan bij nieuwbouw. U moet immers nieuwe maatregelen in een oude situatie integreren. Deze cursus leert u hoe u dit aanpakt en tot een goed advies kan komen, op basis van het principe van passief bouwen.

U zult zien dat u met deze werkwijze juist met het oog op de bestaande woningvoorraad een enorme energiebesparing kunt bereiken: bij het energieverbruik voor ruimteverwarming, bij de warmwaterbereiding en bij het stroomverbruik voor huishoudelijke apparaten. De docenten gaan in op een groot aantal energiebesparende opties, waarbij er veel aandacht is voor een correcte detaillering.

Meer informatie en aanmelden

Deel dit artikel

permalink