Renovatieconcept van De Groot & Visser

De Groot & Visser introduceert met Groenoveren een duurzaam renovatieconcept  voor geïntegreerde gevelrenovatie. Een totaalconcept met het oog op optimaal woon-, werk- of leercomfort en een aanzienlijke energie- en kostenbesparing voor de gebruiker van het pand.

Met Groenoveren richt de Groot & Visser zich op scholen, bedrijven, zorginstellingen en grootschalige woonprojecten. Gebouwen waar vaak veel te winnen is op het gebied van energie- en kostenbesparing, een gezond binnenklimaat, gebouwbeheer en duurzaamheid.

Energie en kosten besparen
Om optimaal te besparen op energie en kosten wordt bij Groenoveren de Trias Energetica gehanteerd. Met deze formule voldoet de complete gevel in drie stappen aan de energie-eisen van morgen.
1. De energievraag wordt beperkt, door isolatiewaarden te verhogen, de koellast te beperken en ‘lekkende’ kieren en naden te bestrijden.
2. Energie wordt duurzaam ingezet, dus minder gebruik van fossiele brandstoffen. Ook kan energie worden opgewekt met behulp van PV-cellen.
3. Energiebronnen worden efficiënt gebruikt, door goede regelapparatuur toe te passen en te ventileren met warmteterugwinning.

Gebouwbeheer
Met Groenoveren behoren lage isolatiewaarden, slechte kozijnen en een grauwe uitstraling tot het verleden. Een ideale oplossing dus voor oude gebouwen. Zo krijgen de bouwkundige staat en het gevelbeeld een flinke upgrade en voldoet uw gebouw aan de hedendaagse eisen: minder onderhoud, lager energiekosten en een optimale uitstraling.

Binnenklimaat

Groenoveren leidt tot een gezond binnenklimaat. Dat bevordert prestaties, voorkomt ziekte en vergroot het woon-, leer- en/of werkplezier. Dit wordt bereikt door hoge temperaturen ‘s zomers tegen te gaan via energiebesparende zonwering en ventilatie. Ook schijntocht wordt aangepakt door het isolatieniveau van de gevel te verhogen.

Duurzaamheid
Bij Groenoveren worden materialen zoveel mogelijk hergebruikt en wordt gestreefd naar hoge isolatiewaarden. Een impuls voor de duurzaamheid van zowel het gebouw als van onze leefomgeving.

Productlijn
Bij Groenoveren worden diverse producten ingezet die elkaar uitstekend aanvullen. De voornaamste elementen zijn aluminium kozijnen, isolerende beglazing, zonwering, decentrale ventilatie en solar. Naast deze basisproducten kunnen ook andere onderdelen worden toegepast, zoals gevelbekleding en domotica. Welke producten worden toegepast, en op welke manier, is geheel afhankelijk van de aard van het gebouw en de wens van de gebouweigenaar.

Meer informatie: www.groenoveren.nl.

Deel dit artikel

permalink