Rijksgebouwendienst huurt 40.000 m2 in Het Boek

De Rijksgebouwendienst heeft een nieuwe huurovereenkomst afgesloten met PingProperties voor 40.000 m2 in het kantoorgebouw Het Boek, oftewel 'De Knip' in Amsterdam. De Rijksgebouwendienst heeft de huurovereenkomst afgesloten voor de Belastingdienst voor een periode van vijftien jaar.

De eigenaar en de Rijksgebouwendienst gaan ieder 10,5 miljoen euro investeren in de kwaliteit en de duurzaamheid van het gebouw waardoor het gebouw voldoet aan de eisen van deze tijd. PingProperties benadrukt dat deze transactie een trendbreuk laat zien: er is niet gekozen voor nieuwbouw maar voor een bestaand gebouw dat prima kan worden aangepast aan de huidige wensen van kantoorgebruikers.

De overeenkomst is vervat in een innovatieve contractsvorm waarvan een Service Level Agreement integraal onderdeel uitmaakt. Hiermee is instandhouding van de gebouwkwaliteit langjarig gewaarborgd. Het object heeft een omvang van 40.000 m2 kantoorruimte gelegen op de kantorenlocatie Teleport in Amsterdam.

‘De Knip' is in eigendom van het door PingProperties aangestuurde PingProperties Corporate Office fund I. Bij deze transactie trad CB Richard Ellis op namens PingProperties.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Deel dit artikel

permalink