Duurzaamheidspaviljoen op Building Holland 2010

In het Duurzaamheidspaviljoen op Building Holland 2010 - van 13 tot en met 15 april in Amsterdam RAI - worden innovatieve en duurzame bouwsystemen getoond voor gevels, daken en vloeren.

Aan de orde komen aspecten als licht-, integraal-, industrieel- en 'future proof' bouwen, waaronder prefabricage, IFD, luchtdichtheid, integraal ontwerpen en BREEAM.

De praktijk

Het paviljoen, geïnitieerd door Kingspan Duurzame Bouwsystemen, is met name interessant voor architecten en opdrachtgevers. Zij worden wegwijs gemaakt in het denkproces en de praktijk van duurzaamheid en duurzaam bouwen. Drie dagen lang zijn er interessante presentaties, workshops en seminars van sprekers van toonaangevende kenniscentra, brancheorganisaties en universiteiten.

Zij belichten actuele onderwerpen als slim & intelligent bouwen, toepassen van de passiefhuis standaard in scholen- en kantorenbouw en duurzaam bouwen met behoud van creatieve vrijheid en architectonische schoonheid. Building Holland 2010 wordt van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 april gehouden in Amsterdam RAI.

Innovaties én lezingen
Robert Johnson, binnen Amsterdam RAI verantwoordelijk voor Building Holland: “Met het Duurzaamheidspaviljoen zetten we op 200 vierkante meter de meest innovatieve duurzame bouwsystemen uit de praktijk naast elkaar, waarbij de aanwijzingen op het paviljoen de bezoeker door een aantal ‘groene’ deelprocessen in de vorm van tentoongestelde bouwsystemen leidt."

Daarnaast kunnen bezoekers zich in een uitgebreid scala van seminars en presentaties laten informeren over de nieuwste trends en ontwikkelingen, vertelt Johnson.Tientallen sprekers van toonaangevende organisaties als TU Delft, TU/e, ABN-AMRO, TNO, TNT Real Estate, SenterNovem en WWI/ VROM belichten in het driedaagse programma actuele items als CO2-neutrale nieuwbouw en renovatie, flexibel en betaalbaar bouwen, proceskosten in de bouw, energiebesparing en innovatief en industriëel bouwen.

Maar ook onderwerpen als Duurzame architectuur, Gevels in ’t groen en Financiering van duurzaam vastgoed komen aan bod. Met één bezoek aan dit Duurzaamheidspaviljoen is de bezoeker kortom op de hoogte van alle ins en outs van duurzaam bouwen.” Dit groene initiatief is te volgen op www.duurzaamheidspaviljoen.nl.

Alles voor bouwend Nederland
Building Holland is met zo’n 250 exposanten het grootste vakevenement voor de bouw in 2010. De deelevenementen BouwRAI, Urban Design én Gebouwtechniek vormen samen Building Holland 2010, hét totaalevenement voor woningbouw, utiliteitsbouw en inrichting van openbare ruimte. De nadruk ligt op de ontwerpfase; het moment dat keuzes worden gemaakt op het gebied van concepten en materialen.

Het Duurzaamheidspaviljoen is te vinden op het deelevenement BouwRAI, waar bedrijven met name hun nieuwste producten presenteren op het gebied van architectuur, concepten en materialen voor zowel woning- als utiliteitsbouw.

Praktische informatie
Building Holland 2010 is van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 april dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur. Bij voorregistratie via de website (vanaf 8 februari ) is de toegang gratis. Een overzicht van alle deelnemers, paviljoens en noviteiten en het volledige seminarprogramma is te vinden op www.buildingholland.nl

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Kingspan Geïsoleerde Panelen