Reizende tentoonstelling de Cradle to Cradle-Revolutie

Woensdag 17 februari vindt de aftrap plaats van de reizende tentoonstelling ‘de Cradle to Cradle-revolutie”, een bijzonder initiatief tussen GDO (Gemeenten voor duurzame ontwikkeling) en Hypsos.

Deze tentoonstelling vertelt het positieve verhaal over een nieuwe duurzame revolutie aan het grote publiek in de vorm van een interactieve kermis! Missie van het project is om duurzaamheid en de cradle to cradle filosofie verder te implementeren in de Nederlandse samenleving.

De tentoonstelling start in Stadsdeelhuis Oost-Watergraafsmeer in Amsterdam en zal gedurende twee jaar op meerdere locaties in Nederland te zien zijn.

Revolutie

De Cradle to Cradle revolutie laat zien wat Cradle to Cradle is en wat het kan betekenen, wat de lokale overheid doet op vlak van Cradle to Cradle, wat het (regionaal) bedrijfsleven doet op vlak van Cradle to Cradle en wat bezoekers er in hun dagelijks leven zelf mee kunnen.

Project manager Maarten Taborsky van Hypsos, verantwoordelijk voor de educatieve content van de tentoonstelling: “Ons doel is om het grote publiek, inclusief het bedrijfsleven en overheidsinstanties, de kans te geven om direct in aanraking te komen met het Cradle to Cradle concept en hiervoor warm te maken. Belangrijk daarbij is de vormgeving en ‘tone of voice’ waarmee we het grote publiek aanspreken. Vorm en inhoud moeten één feestelijk geheel vormen. Hierdoor zal de bezoeker eerder bereid zijn zich in het verhaal te verdiepen en verlaat hij/zij de tentoonstelling met een goed gevoel. Het zou mooi zijn als we hiermee mensen aanzetten om bewuster duurzamere keuzes te maken.”

Vanwege het brede draagvlak van deze tentoonstelling zijn voor de verschillende doelgroepen zoals scholieren of gezinnen speurtochten gemaakt of aangepaste educatieve content ontwikkeld.

Locatie
Van 17 februari tot 16 april 2010 strijkt de reizende Cradle to Cradle tentoonstelling neer in het Stadsdeelhuis Oost-Watergraafsmeer, Oranje Vrijstaatplein 2 in Amsterdam.

Voor informatie over het boeken of bezoeken van De Cradle to Cradle Revolutie kunt u contact opnemen met Jo-An Wiersum van Hypsos, Tel. 0346-357500 of mailen j.wiersum@hypsos.com.

Deel dit artikel

permalink