Openbare tender voor exploitatie en organisatie drijvend paviljoen

Voor de exploitatie en organisatie van het drijvend paviljoen is een openbare tender uitgeschreven. Belangstellenden kunnen zich melden bij de gemeente Rotterdam. De periode van huur gaat in op 1 mei 2010. Opdrachtgever voor het paviljoen is het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam.

In mei 2010 krijgt Rotterdam er een nieuw drijvend icoon bij: het drijvend paviljoen. Dit paviljoen is niet alleen bijzonder door de drijvende bollen op het water, maar ook klimaatbestendig, innovatief, duurzaam en flexibel.Het drijvend paviljoen ligt tot 2015 in de Rijnhaven: daarna wordt het paviljoen versleept naar een ander deel van Stadshavens.

Het gebruik van het paviljoen is aan richtlijnen gebonden. Doelstelling van het drijvend paviljoen is een gecombineerde expositie-, ontvangst- en congresruimte die de huidige toekomstige ambities van Rotterdam op gebied van klimaat-, delta- en watertechnologie toont - en al dat wat er tot nu toe bereikt is op dat gebied - onder meer door:
• een (semi)permanente expositie waar zowel mitigatie als adaptatie aan bod komen;
• met daarom heen wisselende exposities van korte of langere maar in ieder geval tijdelijke duur (in eigen beheer of door externe partijen);
• programmering van lezingen, seminars, congressen op bovengenoemde gebieden zowel uit eigen beheer of door derden;
• ontvangsten van binnen- en buitenlandse delegaties, van waaruit rondleidingen worden verzorgd.

Belangstellenden kunnen tot 7 januari 2010 per email vragen stellen. De volledige aanvraag, inclusief prijsvoorstel en plan van aanpak, moet op 1 februari voor 10.00 uur gedeponeerd zijn in de aanbestedingsbus van het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam.

 Meer informatie en het gehele tenderdocument.

Zie ook: Bouw drijvend paviljoen van start

Deel dit artikel

permalink