Beat the heat now

Beat the Heat Now is een uniek evenement om de regering te laten zien dat het menens is met het klimaat.

Het is vijf voor twaalf. Na jarenlang toewerken naar een klimaatakkoord in Kopenhagen, moet het vanaf vandaag gaan gebeuren. Om de regeringsleiders in Kopenhagen duidelijk te maken dat zij tot een goed akkoord moeten komen, worden op 12 december wereldwijd acties georganiseerd.

In Nederland is dat Beat The Heat Now, een evenement georganiseerd door de KopenhagenCoalitie. Een brede coalitie leidt tot een afwisselend programma in de Jaarbeurs, waar jong en oud zich kunnen laten zien en horen voor het klimaat. Samen dansen en springen tegen de hitte, luisteren naar afgevaardigden uit het Zuiden, politici en CEO’s in de talkshow, of kennis maken met de talrijke oplossingen voor het klimaatprobleem.

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers van Beat the heat now zijn Cordaid, Greenpeace, Hivos, FairClimate, Milieudefensie, Natuur en Milieu, Natuurmonumenten, Nederlandse Vrouwenraad, OxfamNovib, Wereld Natuur Fonds, Wise, FNV en CNV.

Tijdens Beat the Heat Now roepen de initiatiefnemers onze regeringsleiders op om met echte oplossingen voor het klimaatprobleem te komen. Hoe meer mensen, hoe duidelijker de boodschap!

Doe mee voor een stevig klimaatakkoord!
Kom op zaterdag 12 december van 17:00 tot -22:00 naar Beat the Heat Now, het Nationaal Klimaatevenement in de Jaarbeurs in Utrecht. 
 
Optredende Artiesten
Kasper van Kooten, Boris, 3J's, Candy Dulfer, Do, Alderliefste, Gijs Staverman, Ruud de Wild en nog veel meer artiesten komen optreden om er een onvergetelijke avond van te maken. Menno Bentveld, Margreet Reijntjes, Floortje Dessing, Harm Edens en vele anderen Bekende Nederlanders zijn op Beat the Heat Now om te laten zien en horen hoe belangrijk zij het klimaat vinden!

De Kopenhagen Express, de langstrijdende petitie
Vanaf het Beat The Heat Now evenement vertrekken ministers, wethouders, jongeren, wetenschappers en alle andere prominenten en vertegenwoordigers in de Kopenhagen Express naar de klimaattop in Kopenhagen. Op de trein staan oproepen en boodschappen voor onze wereldleiders. Laat ook jouw stem horen en plaats hieronder jouw boodschap op de trein!

Meer informatie: www.beattheheatnow.nl


Deel dit artikel

permalink