Cradle to cradle tentoonstelling wegens succes verlengd

De cradle to cradle tentoonstelling in het International Center for Sustainable Excellence (ICSE) te Eindhoven is nog tot en met eind december te bezichtigen. De tentoonstelling wordt daarmee met twee maanden verlengd.

Dat biedt scholen ook een extra kans om leerlingen kennis te laten maken met het ontwerpen van Cradle to Cradle producten. Het succes van de tentoonstelling heeft het ICSE doen besluiten deze unieke tentoonstelling langer voor scholen en het publiek open te houden.

Het ICSE is op werkdagen open van 10.00 – 17.00. Scholen kunnen vanaf 09.00 uur tot 12.00 uur een speciaal onderwijsprogramma volgen dat op de tentoonstelling is geschreven. Tientallen klassen hebben van deze mogelijkheid in september en oktober gebruik gemaakt.

Al meer dan 8000 bezoekers
Het ICSE heeft in de tweede week van september haar deuren geopend en heeft al meer dan 8000 bezoekers mogen ontvangen. In het ICSE laten bedrijven, organisaties, en kennisinstellingen zien hoe het ervoor staat met duurzaamheid in Nederland. Dit aan de hand van concrete producten en voorbeelden.

Het centrum is met name opgezet om een versnelling teweeg te brengen in duurzaam denken, handelen en doen. In het centrum ontmoeten onderwijs, overheid, en bedrijfsleven elkaar letterlijk om gezamenlijk nieuwe producten en diensten te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid. Dit is ook de voornaamste reden dat de officiële organisaties op het gebied van Cradle to Cradle, Biomimicry én The Natural Step in het centrum een plek hebben verworven en met elkaar samenwerken.

Tentoonstelling door het hele land
ICSE werkt nu ook samen met andere organisaties om een reizende Cradle to Cradle tentoonstelling te maken die het komend jaar in diverse gemeenten te zien zal zijn.

Meer informatie over het ICSE is te vinden opwww. icse.nl.

Deel dit artikel

permalink