Waarom staan er niet meer zonnepanelen in de Sahara en windmolens op Texel? En waarom trekken we niet gewoon een trui aan als we het koud hebben? Kinderen begrijpen er niets van.
Bijna 500 kinderen tussen de 8 en 12 jaar hebben deelgenomen aan een prijsvraag van de WNF-Rangerclub over de klimaatcrisis. Hun inzendingen bleken grappig, creatief en ook slim. We zouden bijvoorbeeld moeten fietsen met een accu om tv te kunnen kijken, bomen moeten planten rond fabrieken, minder vlees moeten eten en vaker producten uit eigen land kopen.
De meeste kinderen zien de auto's als grote boosdoeners van klimaatverandering. Alternatieve brandstoffen, windmolentjes op het dak, of een energiezuinige transportband voor het autovervoer zouden uitkomst moeten bieden. De kinderen blijken echter ook bereid om zelf duurzamer te gaan leven. Zo willen ze best wat beter opletten in speelgoedwinkel, vaker op de fiets naar school en minder vlees eten.
Alle inzendingen zijn gebundeld en werden aangeboden aan de politici dieaanwezig waren op de presentatie van 'Mr Finney en de wereld op zijn kop' van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma. Belangrijke thema's in dit bijzondere kinderboek zijn milieu, klimaatverandering, duurzaamheid en de toekomst van de aarde.
Meer informatie: Mr Finney
Bron: Llink