Gezond Wonen

Op verzoek van het ministerie van VROM organiseert kennisplatform voor de bouw SBR dit najaar twee bijeenkomsten over ‘Gezond Wonen’.

Het ministerie wil aandacht voor de gezondheidsaspecten van zowel nieuwe als bestaande woningen. Want bij alle inspanningen van de Nederlandse bouwwereld om te verduurzamen en energie te besparen, verliezen zij comfort en gezondheid van gebruikers van gebouwen nogal eens uit het oog. De bijeenkomsten zijn in Utrecht en gratis.

Gezond en energiezuinig
De eerste van de twee bijeenkomsten, op 15 oktober 2009, behandelt ‘gezond, comfortabel en energiezuinig wonen’ bij nieuwbouwwoningen. De tweede vindt plaats op 12 november 2009 en behandelt hetzelfde onderwerp, maar dan voor bestaande woningen.

De presentaties en besprekingen tijdens deze bijeenkomsten spitsen zich toe op de vraag hoe je een gezond binnenmilieu in een woning kunt combineren met de eis dat het gebouw zo energiezuinig mogelijk ontworpen is.

Up-to-date
De ‘Gezond Wonen’-bijeenkomsten staan uitgebreid stil bij de diverse mogelijkheden voor de oplossing van dit vraagstuk. Mw. Julie Ng-A-Tham (beleidscoördinator Milieu en Gezondheid van de directie Risicobeleid van het ministerie van VROM) bespreekt met experts de mogelijkheden, nieuwe ontwikkelingen en randvoorwaarden. Alle belangrijke punten komen ter sprake. Gezamenlijk brengen ze de vakkennis van geïnteresseerde bouwprofessionals weer helemaal up-to-date.

Voor wie bedoeld?
De bijeenkomsten zijn zowel bedoeld voor partijen uit de opdrachtgevers- als uit de opdrachtnemerskant van de bouw. Dus zowel managers en beleidsmedewerkes van woningcorporaties, projectontwikkelaars en gemeenten als architecten of bouwkundige en installatietechnische ontwerpers.

Aanmelden: www.sbr.nl.

Meer informatie: 15 oktober
Meer informatie:  12 november

Deel dit artikel

permalink