Canexel nu ook PEFC erkend

Canexel is een direct gebruiksklare gevelbekleding op basis van geperste houtvezels welke voorzien is van een onderhoudsarme laklaag. En is nu PEFC erkend.

Canexel is een milieuvriendelijk gevelpoiduct wat uitsluitend gebruik maakt van hout uit duurzaam verbouwde bossen. In de fabriek is het product reeds voorzien van een duurzame lakafwerking, die geen verdere behandeling nodig heeft.

PEFC
De afkorting PEFC staat voor "Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes" in het Nederlands te vertalen als "Programma voor de Erkenning van Bos Certificeringssystemen".

Duurzaam beheer van het bos houdt in dat het men rekening houdt met zowel de economische, als de ecologische en sociale functies die het bos vervult. Nu én in de toekomst.

Canexel was al in het bezit van het Canadese SFI (Sustainable Forestry Initiative) certificaat en wordt nu dus ook door PEFC erkend als een milieu vriendelijk product.

KOMO en Garantie
Daarnaast wordt Canexel geleverd met een KOMO attest-met-poductcertificaat afgegeven door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH). Het product komt met 25 jaar garantie op het basismateriaal en 15 jaar garantie op de toplaag.

OVer Canexel
Canexel is onderdeel van het FrontsAndFronts concept; een compleet programma van professionele gevelbekleding producten met volwaardige ondersteuning middels documentatie, displaymateriaal, (producttrainingen)trainingen en advies.

Download: Brochure Algemene Informatie
Download: Technische Documentatie

Deel dit artikel

permalink