Cursus energiebesparing bestaande huurwoningen

SenterNovem geeft op 15 en 16 juni voor woningbouwcorporaties ééndaagse cursussen energiebesparing in bestaande huurwoningen.

De bijeenkomsten vinden plaats op 15 juni in het parktheater van Eindhoven en op 16 juni in de Oosterpoort te Groningen.

Fiscaal stimuleren
Het kabinet heeft een pakket maatregelen gepresenteerd om de investeringen in de Nederlandse economie te stimuleren. Eén van deze maatregelen is het fiscaal stimuleren van het energiezuiniger maken van bestaande huurwoningen door bedrijfsmatige verhuurders.

Hier is voor 2009 en 2010 samen € 277,5 miljoen beschikbaar. SenterNovem, agentschap van het ministerie van Economische Zaken, is gevraagd deze maatregel uit te voeren.

EIA
Voor deze maatregel wordt de al bestaande Energie-investeringsaftrek (EIA) ingezet. Met de EIA kunnen investeringen in het verbeteren van het energielabel van bestaande huurwoningen afgetrokken worden van de vennootschaps- of inkomstenbelasting.

Dit levert gemiddeld een besparing op van zo’n 11% van de investeringskosten. Deze regeling gaat, na publicatie in de Staatscourant, met terugwerkende kracht in voor investeringen gedaan vanaf 1 juni 2009.

Duurzame warmte
Naast de EIA is er ook de subsidieregeling Duurzame warmte voor bestaande woningen, deze subsidieregeling biedt eigenaren van huurwoningen de mogelijkheid om een deel van de aanschafkosten voor zonneboiler, warmtepompen en micro-wkk-installaties gefinancierd te krijgen.

Naast het stimuleren van de Nederlandse economie dragen beide instrumenten ook bij aan de doelstellingen zoals die zijn geformuleerd in het Convenant Energiebesparing corporatiesector.

Naar aanleiding van deze uitbreiding van de EIA en de subsidiemogelijkheden voor Duurzame warmte voor bestaande woningen organiseert SenterNovem twee bijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomst krijgt de deelnemersuitleg over de mogelijkheden en is er ruimte om vragen te stellen.

Voor meer informatie: SenterNovem

Deel dit artikel

permalink