OVG schrijft concept mall niet af

OVG gaat onderzoeken of het concept van een groot winkel- en leisurecentrum elders levensvatbaar is. Daarbij heeft OVG nog geen concrete locaties op het oog.

De inwoners van Tilburg stemden vorige week in een referendum in meerderheid tegen de vestiging van de duurzame shopping mall aan de weg tussen Tilburg en Waalwijk.

De economische crisis is volgens OVG-woordvoerster Amy Oerlemans in elk geval geen reden om het plan definitief af te schieten. ‘Dat speelt geen rol. Voordat je eventueel elders de eerste spade in de grond kan zetten, ben je al een paar jaar verder. Dan zit je in een heel andere economische werkelijkheid.'

Geen volmondig ja
OVG respecteert de uitkomst, maar is wel teleurgesteld. Oerlemans: "De gemeenteraad had van tevoren laten weten de uitslag van het referendum over te nemen. Wij zouden dat besluit ook respecteren en doen dat nu dus ook. Voor de locatie in Tilburg houdt het dus op."

Oerlemans: "We hadden gehoopt op een volmondig ‘ja' en zijn dan ook teleurgesteld in de uitkomst. Blijkbaar zijn we er niet in geslaagd de voorstanders naar het stembureau te lokken. Ook dat gaan we evalueren."

Bron: Vastgoedmarkt

Deel dit artikel

permalink