World Ocean Day

Maandag 8 juni is World Ocean Day! In de Aula van de Erasmus Universiteit in Rotterdam zal naar aanleiding van deze dag een speciaal programma plaatsvinden met o.a. Michael Braungart, Fabien Cousteau en Paul Watson.

Maandag 8 juni is World Ocean Day! De gehele wereld staat dan in het teken van de oceanen die ons allen verbinden, een van de voornaamste voedselbronnen zijn voor mens en dier, helpen het klimaat op aarde te reguleren, drinkwater te zuiveren en zuurstof genereren voor al het leven op aarde. Maar door een groeiende wereldbevolking, klimaatverandering en een wereldwijd 'opgefokt' visserijbeleid helaas ook worden bedreigd.

Wereldwijd komen wetenschappers, politici, bestuurders, managers, werknemers, studenten en jongeren op World Ocean Day bij elkaar om aandacht te schenken aan de problemen in onze oceanen, maar ook om kansen van de oceaan te bespreken en concrete stappen te zetten. Zo ook in Nederland.

Toestand van de oceanen
De Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam organiseren 's avonds een publieksevent in de Aula van de Erasmus Universiteit. Om 15.30 uur gaat de documentaire The End of the Line naar het gelijknamige boek van Charles Clover (wetenschapsjournalist) in première.

Na een buffet geven vervolgens vanaf 19.30 uur (inloop 18.30 uur) wereldberoemde sprekers en grote inspiratoren hun visie over de toestand van de oceanen en de mogelijkheden die de oceanen bieden voor de mensheid en het hele planetaire ecosysteem.

Sprekers
- Fabien Cousteau (kleinzoon van Jacques Cousteau en onderzoeker van het onderwaterleven)
- Captain Paul Watson (oprichter van de Sea Shepherd Conservation Society)
- David Doubilet (onderwaterfotograaf voor National Geographic)
- Prof. dr. Michael Braungart (chemicus, medegrondlegger Cradle-to-Cradle concept en bijzonder hoogleraar Cradle-to-Cradle Erasmus Universiteit Rotterdam). Michail Braungart vertelt over Cradle to Cradle en het verdwijnende onderwaterleven.

De voertaal is Engels.

Datum, tijd, Locatie
08 juni 2009 | 15:30 uur - 22:00 uur
plaats: Aula Erasmus Universiteit, Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam

Prijzen
Studenten: 10 euro
Medewerkers EUR + TU Delft: 15 euro
Abonnees National Geographic Magazine: 15 euro
Overigen: 20 euro

Tickets zijn via iDEAL verkrijgbaar op www.worldoceanday.nl

Deel dit artikel

permalink