Duurzame lat gaat weer hoger bij renovatie VROM-gebouw

De Rijksgebouwendienst is op zoek naar manieren om het ministerie van VROM om te vormen tot een duurzaamheidsicoon, zo bericht CoBouw.

Het kabinet heeft zich een aantal doelen gesteld over duurzaamheid, en het gebouw van VROM is specifiek aangewezen als een van de projecten die een icoon van duurzaamheid moet worden.

Vanaf 2011 zullen de 3200 ambtenaren uit de 100 duizend vierkante meter kantoorruimte verhuizen. In 2015 moeten ze allemaal weer terugkomen in een gebouw dat een A++ energielabel heeft. Daarbij wordt uitgegaan van de Cradle-to-Cradle filosofie.

PPS-aanbesteding
Over anderhalf jaar moet de aanbesteding van start gaan. Jochem Frehe van de Rijksgebouwendienst:  "Er is nog weinig te zeggen over de manier waarop we gaan verbouwen, hoeveel het precies kost en welke aanpassingen zullen plaatsvinden. Het doel is om, net als bij het ministerie van Financiën, met een pps-aanbesteding te gaan werken. Wij hopen dat de markt met creatieve oplossing gaat komen. Bij ons ligt nu de taak om de uitgangspunten op te stellen. Wat willen we eigenlijk, en wat kan er allemaal? Hoe kunnen we de lat hoger leggen?"

Deel dit artikel

permalink