Eerste Cradle-to-Cradle metaalfabrikant ter wereld

Rheinzink, fabrikant van titaanzink voor de bouw, heeft als eerste metaalfabrikant ter wereld een Cradle-to-Cradle (C2C) Silver certificering.

Michael Braungart, bedenker van de C2C-filosofie, onderstreepte onlangs het belang van zink in ons leefmilieu: “Een tekort aan zink heeft negatieve gevolgen voor de volksgezondheid.” Momenteel loopt er een pilot vanuit het ministerie van VROM met Michael Braungart waarin wordt gekeken of het product zink in het algemeen past in het duurzaamheidsbeleid van de overheid.

Dakgoten gaan 75 jaar mee
Rheinzink Nederland is erg blij met de erkenning van zink als duurzaam materiaal. Algemeen directeur Dick Wentzel: “De C2C-certificering onderstreept ons pleidooi voor de erkenning van zink als duurzaam bouwmateriaal. Uit onderzoek van TNO blijkt dat onze dakgoten bijvoorbeeld minimaal 75 jaar mee gaan.

Hierna kan de goot in zijn geheel worden omgesmolten en weer 75 jaar dienstdoen als dakgoot.” Rheinzink is het enige product voor afvoer van hemelwater dat C2C-gecertificeerd is. Jaarlijks wordt het certificaat herzien en beoordeeld. Op basis van de adviezen van MBDC, de certificeringsinstantie, wordt nog gekeken naar o.a.het gebruik van groene stroom.
 
Titaanzink kan makkelijk gescheiden worden en wordt in de praktijk maar liefst 96 procent hergebruikt.

Meer informatie: www.rheinzink.nl

Deel dit artikel

permalink