Innovatie op locatie

Op 7 mei presenteren studenten van de Technische Universiteit van Eindhoven hun innovaties in het kader van het leertraject ‘Innovatie op Locatie’.

Het is de achtste keer op rij dat de TU/e samen met Bouwend Nederland Regio Zuid ‘Innovatie op Locatie’ organiseert.

Heersend probleem
Innovatie op locatie is een leervak op de Technische Universiteit van Eindhoven, georganiseerd door studievereniging SUPport, waarbij studenten een week lang op een bouwplaats een innovatieve oplossing bedenken voor een ter plekke heersend probleem. Dit probleemgebied is zeer breed, maar beslaat voornamelijk bouw- en uitvoeringstechnische problemen.

Tijdens de projectweek, die loopt van 20 tot 24 april, zullen 16 studenten in de bachelor- of masterfase van één van de opleidingen aan de bouwkundefaculteit, verspreid over vier verschillende bouwlocaties werken aan actuele bouw- of uitvoeringstechnische vraagstukken. Doel van deze activiteit is studenten kennis te laten maken met de bouwpraktijk.

Beoordeling
De gevonden innovaties worden beoordeeld door TU/e docenten. De groep met de beste innovatieve oplossing ontvangt op 7 mei direct na alle eindpresentaties een spectaculaire prijs. De presentaties in de filmzaal op de TU/e zijn toegankelijk voor geïnteresseerden.

De bouwlocaties waar de studenten vraagstukken met innovatieve oplossingen bestrijden zijn: Gagelbosch te Eindhoven (Van Straten Bouw), Woonzorgcentrum St. Jozef te Deurne (Van der Burgt Bouw), Renovatie St. Jan te Den Bosch (Nico de Bont) en Paleiskwartier te Den Bosch (Bonth van Hulten).

Samenwerking
Het vak ‘Innovatie op Locatie’ wordt in nauwe samenwerking tussen Bouwend Nederland en docenten van de Technische Universiteit van Eindhoven georganiseerd. Er nemen in totaal 16 studenten deel aan het project. Op donderdag 7 mei zullen ze door middel van een eindpresentatie hun innovatieve oplossing presenteren.

Voor meer informatie: www.bouwendnederland.nl

Deel dit artikel

permalink