Debat: De Koers van de Stad

In verband met de expositie 'Stad voor Straks', waarmee nog tot en met 23 mei a.s. aandacht wordt gevraagd voor klimaatvriendelijk bouwen in Amsterdam, organiseert ARCAM het vierde debat in de reeks 'De Koers van de Stad'.

Waar in de expositie het accent ligt op kleinschalige mogelijkheden om bouwend en transformerend een bijdrage te leveren aan de verbetering van het klimaat, zal op de discussieavond nadrukkelijk gesproken worden over de klimaatvriendelijke metropool die Amsterdam, samen met de buurgemeenten, in de toekomst moet worden.

Debat
Hoe verhouden de groene en de stedelijke gebieden zich tot elkaar en op welke manier kunnen deze op een klimaatvriendelijke manier verder ontwikkeld en beter ontsloten worden? Welke plaats moet de industrie innemen en hoe zou de regio op duurzame wijze kunnen voorzien in de behoefte aan energie?

Programma
19.30 uur Inloop
20.00 uur Welkomstwoord Maarten Kloos, directeur ARCAM
20.10 uur Inleidingen over de ambities voor een klimaatvriendelijke metropool. Thema's zijn: de mogelijkheden voor een duurzame ontsluiting en infrastructuur, de positie en ontwikkeling van de industrie en de mogelijkheden voor winning van duurzame energie binnen de Metropoolregio Amsterdam. Met o.a.: Johan van Zoest, team MET(ropool) Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam
21.50 uur Discussie o.l.v. Maarten Kloos
22.30 uur Einde en borrel met gelegenheid tot napraten

Waar, Wanneer, Kosten
Locatie: Plantage Dok, Plantage Doklaan 8-12
Dag: 23 mei vanaf 19.30 uur
Kosten: € 7,50.
Kaarten zijn verkrijgbaar op de avond zelf (indien voorradig!) vanaf 19.30 uur of in de voorverkoop bij ARCAM, tijdens kantooruren en op zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Voor het reserveren van kaarten stuur een mail naar arcam@arcam.nl.

Deel dit artikel

permalink