Velux Dakvensters 100 procent PEFC gecertificeerd

Velux is druk met maatschappelijk verantwoord ondernemen bezig. Eén van de pijlers op dat gebied is een verantwoord inkoopbeleid. Daarom past VELUX in haar producten alleen hout uit duurzaam beheerde bossen toe.

Om dat ook aan de buitenwereld kenbaar te maken, levert Velux in Nederland vanaf 1 april 2009 alle dakvensters met 100% PEFC gecertificeerd label. Al het toegepaste hout heeft vanaf die datum voor de volle 100% een herleidbare duurzame herkomst.

Chain of Custody
Velux Nederland heeft in 2008 het Chain of Custody (CoC) certificaat van PEFC verkregen, waarmee de herkomst van het toegepaste hout in kaart is gebracht en administratief volledig te herleiden is. Zo is het hout  van kap (in het bos) tot kap (in het dak) gegarandeerd oké. “

PEFC keurmerk
Michel Kalis Commercieel Directeur van Velux Nederland: “Voor ons was het tot voor kort genoeg om te weten dat we maatschappelijk verantwoord werken. Deze low profile aanpak werkt echter niet meer. Vanuit de markt komt steeds meer vraag naar bewijsvoering. Daarom dragen alle producten nu het officiële PEFC label.”

PEFC streeft naar een wereldwijd duurzaam beheer van bossen. Er wordt rekening gehouden met de economische, ecologische en sociale functies die een bos heeft, nu en in de toekomst. Kalis:  “De Velux-fabrieken hebben sinds 2004 een CoC van PEFC en/of FSC. Het PEFC keurmerk was voor ons echter de enige kandidaat om de CoC door te trekken tot aflevering bij de klant. Het hout dat wij gebruiken, komt uit verschillende gebieden, maar toch gebruiken we vooral grenenhout uit Noord-Europa en Canada. Precies de plekken waar de meeste bossen een PEFC keurmerk hebben."


Deel dit artikel

permalink