P+ BouwTrends over begeerlijk bouwen

Een nieuw tijdschrift over duurzaam bouwen, met in 1 klap bijna 25.000 lezers. Dat is uniek in de bouwwereld waar vele tijdschriften ieder doelgroepjes van enkele duizenden mensen bedienen.

De lezers  van P+ krijgen zes keer per jaar P+ BouwTrends meegezonden P+, waardoor gebouwen die uitmunten in duurzaamheid voor een groot publiek zichtbaar worden. 

Verleiding
"Vooral omdat deze huizen en kantoren zo begeerlijk zijn", schrijft hoogleraar Anke van Hal in het voorwoord. Zij voorziet alle objecten van haar deskundige commentaar. Architect Paul de Ruiter is de eerste pionier: lezers van P+ BouwTrends krijgen een rondleiding van acht pagina’s door het nieuwe hoofdkantoor voor Rijkswaterstaat in Middelburg dat hij ontwierp.

“We willen u verleiden”, belooft Anke van Hal. Zij is als specialist duurzaam bouwen verbonden aan Nyenrode business universiteit en als hoogleraar Sustainable Housing Transformation aan de TU Delft.

Van Hal: “Waarom willen we dat? Omdat we gefascineerd zijn door de gebouwde omgeving ‘nieuwe stijl’. De gebouwen die we u van plan zijn te tonen, zijn namelijk niet alleen mooi voor de mensen die er in wonen of werken, maar ook mooi in bredere zin. Ze zijn bijvoorbeeld extreem energiezuinig, of wekken hun eigen energie op waardoor ze losgekoppeld zouden kunnen worden van het elektriciteit of gasnet. Ze zullen soms opgebouwd zijn uit materialen die nauwelijks schade aan het milieu toe brengen: restproducten bijvoorbeeld of materialen die na sloop opnieuw gebruikt kunnen worden."

"De gebouwen die we u laten zien, besparen misschien veel water. Of ze zijn zo gebouwd dat ze de ondergrond niet beschadigen en na sloop een onaangetaste omgeving nalaten. Misschien zuiveren ze hun eigen afval wel op natuurlijke wijze waardoor een aansluiting op het riool niet meer nodig is. Het zijn dus ‘slimme’ gebouwen die doordacht ontworpen zijn en vol met innovaties zitten.”

Het eerste nummer is gratis te downloaden via P+.

Deel dit artikel

permalink