EGM Architecten wint Bouwtechniek Award

De 'gek' voor natuurlijke ventilatie, in de vorm van een grote ooievaar op het dak van het nieuwe stadsdeelcomplex Leidschenveen-Ypenburg, is bekroond met de Bouwwereld Bouwtechniek Award 2009.

Dit bijzondere bouwtechnische detail is ontworpen door EGM Architecten. Het bureau wint hiermee een vijfdaagse reis naar Dubai.

Het vakblad Bouwwereld wil met de Bouwtechniek Award de bouwtechneut in de spotlights zetten en zo vernuft, creativiteit en betrokkenheid belonen. Slimme oplossingen voor bouwtechnische details zijn aspecten die de kwaliteit van een gebouw bepalen. Vaak blijven inspanningen op dat gebied onderbelicht.

De vakjury selecteerde in januari vijf genomineerden, waarna het publiek op Bouwtechniekaward.nl en op de Internationale BouwBeurs kon stemmen om de winnaar te bepalen. De prijs is aan de winnaars uitgereikt door Peter de Winter, hoofdredacteur van Bouwwereld.

Gek
Het winnende bouwtechnische detail 'gek' hoort bij het nieuwe stadsdeelcomplex Leidschenveen-Ypenburg aan de snelweg A12. Een duurzaam gebouw waar een gezond binnenklimaat is gecombineerd met energiebesparing. Het is het eerste kantoor in Nederland dat voor de ventilatie gebruik maakt van een grote blikken ooievaar op het dak, die dienst doet als 'gek'.

Het publiek roemt de milieuvriendelijkheid ervan en noemt het een slimme, natuurlijke, duurzame en fraaie oplossing. De 'gek' wordt betiteld als energiebesparend en toekomstgericht, een echte 'groene oplossing'.

Deel dit artikel

permalink