Groot windmolenpark in Zeewolde

Energieconcern Nuon gaat naar eigen zeggen een van de grootste windmolenparken in Nederland ontwikkelen. Dat maakte Nuon bekend, zonder daarbij financiële details te verstrekken.

Nuon werkt in het project samen met 63 agrariërs. De bedoeling is dat Nuon-dochter WEOM in het zuidelijkste deel van de gemeente Zeewolde 36 windmolens laat verrijzen. Het streven is om het park in 2012 in gebruik te nemen.

De windmolens zullen gezamenlijk ongeveer 75.000 huishoudens van stroom kunnen voorzien, aldus Nuon. Het windpark moet minstens 108 Megawatt elektriciteit per jaar gaan leveren, en bestaat uit een opstelling van drie keer twaalf molens.

Verdubbeling opwekcapaciteit
Minister Jacqueline Cramer van VROM juicht de ontwikkeling van het windpark toe. Volgens haar is de duurzame opwekking van energie noodzakelijk in de strijd tegen klimaatverandering en speelt windenergie hierbij een belangrijke rol.

“Het kabinet wil op land een verdubbeling van de opwekcapaciteit voor windenergie realiseren. Dit project levert hieraan een belangrijke bijdrage. Het feit dat 63 agrariërs gezamenlijk het initiatief nemen om te komen tot realisatie van dit windpark verdient alle steun,” aldus de minister.

Deel dit artikel

permalink