Website voor ontwerpen van woonwijk

Inwoners van de Friese gemeente Smallingerland kunnen vanaf nu zelf hun nieuwe woonwijk ontwerpen. De gemeente lanceerde de website wijbouweneenwijk.nl, waarmee bewoners vanaf het begin kunnen meedenken.

Op deze manier wil de gemeente mensen betrekken bij het ontwerpen van de nieuwe wijk in het dorp Opeinde. Ook als u niet actief deel wilt nemen aan de website, kunt u online wel volgen hoe de uiteindelijke plannen tot stand komen.

Van ideeën naar plannen
Om de website en de planvorming enige houvast te geven, wordt binnen de website gewerkt met 10 thema's, zoals leven in de wijk, inrichting in de wijk, architectuur, duurzaamheid, etc. Binnen deze thema's kunnen de bezoekers ideeën aanleveren.

De website start met een ideeënbus waar iedereen, zonder zich te hoeven registreren, ideeën kwijt kan. In een later stadium worden de ideeën uit de ideeënbus verder uitgewerkt tot meer concrete plannen. Dit gebeurt in zogenaamde plangroepen.

Basis ontwerp
Uiteindelijk vormen de uitgewerkte plannen van de diverse plangroepen de basis voor het stedenbouwkundig ontwerp voor de nieuwe woonwijk. Het is de bedoeling om www.wijbouweneenwijk.nl te laten bestaan tot februari 2009.

Bron: Architectuur.nl

Deel dit artikel

permalink